Kako sam postao nepodoban po univerzum - moje iskustvo sa rekonektivnom energijom


 
Prošle godine žena koja je "praktičar rekonektivne energije" uđe u lokal da me pita da li može da mi bude saradnica, da ona u Centru Psihonega isceljuje. U Bogartovom maniru zapitah se "Zašto je od svih lokala na ovom svetu morala da uđe baš u moj?" 
U daljem tekstu možete saznati kako sam testirao energiju, kao i zašto mislim da je od svih nju ejdž sekti ova šampion u bogohuljenju.
 
Kako je tekao razgovor sa isceliteljkom, primer:
Prvo ide standardni set pitanja kojim se proverava koliko je osobi mozak ispran i da li je svesna posledica. Na primer:
- Koliko je trajala vaša obuka za iscelitelja?
- 5 dana.
- Neko studira medicinu preko 5 godina, vi ste po zanimanju učiteljica i mislite da možete da lečite posle obuke od 5 dana.
- Ali ovo nije takvo lečenje, informišite se.
 
Odgovor na svako pitanje s završava sa činjenicom da sam ja neinformisan i neprosvetljen. Što je tipično za nju ejdž po kome je jedini greh to što ste još uvek neprosvetljeni i niste primili njihovo neosporno učenje.
 
Da se ne lažemo, kupila me je time što je ovo "energija jača i od Reikija", ja i sam Reiki smatram najopasnijom prevarom, pa ko je lud da propusti takav tretman pa  i još besplatno!
 
Dogovorili smo se da u sredu u 11:00 ja u lokalu dobijem svoj prvi tretman energijom i ako mi to pomogne, ona sme da radi šta želi i isceljuje u Centru Psihonega, kako je i želela. Naravno da sam se potrudio da obezbedim naučni pristup eksperimentu. Drugarica koja je lekar je pristala da utvrdi moje zdravstveno stanje pre i posle tretmana. Da utvrdi da imam visok pritisak, koliko sam kratkovid tako što ću se odmaći od slova ispisanih na tabli u lokalu, mislio sam čak i da platim analizu krvi.
Veče pred naš satanski ritual sjedinjenja sa univerzumom, sam napravio grešku. Pozvao sam je i pitao da li mogu da snimam eksperiment.
Žena mi nije dala da govorim dalje, održala je monolog o tome kako to ne može tako i kako sam ja jako neprijatna osoba i naravno, da se informišem više o tome šta je rekonekcija.
 
Problem je što se ja zaista informišem i mogu da dokažem javno za svako od nju ejdž bljuvotina, kojim to mehanizmima obmanjuju ljude. Ali ću ovde navesti samo po čemu se ova sekta u svom bogohuljenju ističe u odnosu na ostale.
 
Svako nju ejdž proseravanje sa energijama ima standardni antihrišćanski set u kome nudi sjedinjenje sa božanskim silama tu na Zemlji, jako brzo za vaš novac, isceljivanje rukama poput onih opisanih u Bibliji, nude vam tehnike kojima vi magijski utičete na realnost, prošlost, budućnost, kreirate paralelne univerzume, jendom rečju vi ste bog-čudotvorac. Njihova nova božanstva uvek pišu velikim slovom, čim vidite da neko napiše Svetlost, Zakon, Energija, Univerzum itd. znate da je praktičar nekog od stotine nju ejdž učenja. Kako rekonekcija otskače:
 
- Da biste primili energiju morate na to da pristanete tako što ćete simbolički dati bilo koji iznos. Moj tretman je trebao da bude besplatan, ali bih morao da dam bar 5 dinara isceliteljki kako bismo ostvarili vezu. To je ono što se u Hrišćanstvu zove prodavanje duše i pakt sa nečistim silama.
 
- Cena rekonekcije, dakle ne jednog tretmana, već vašeg konačnog povezivanja sa njihovim božanskim silama, na nivou celog sveta iznosi 333 dolara. U Hrišćanstvu postoji verovanje da satanske sile koriste broj 333 i da je sam broj bogohulnički, da se npr. demoni pojavljuju u 3:33 jer time vređaju sveto trojstvo i Isusa. Isus je preminuo na krstu u 3 sata popodne u svojoj 33 godini života itd.
 
-Njihov mesija, osnivač sekte, Erik Perl je kiropraktičar koji je posle nekog vremena primetio da njegovi pacijenti osećaju njegove ruke iako ih on ne dodiruje, te da ima energiju. A u momentu prosvetljenja ruke su počele da mu krvare poput Isusovih. Da, utrošio sam vreme da prelistam njegovu knjigu i odgledam dokumentarac. Čovek je ili lud ili je mnogo dobro ukapirao kako sistem funkcioniše i proglasio se za novog Isusa. Recimo, ako ne veruješ u sranje koji si video ili dobio od lažnog iscelitelja to znači “da si dobio dar, ali ne možeš da ga koristiš zbog svog Ega” i “malo je onih koji se usude da otvore oči, a kada ih otvore zaslepljeni su onim što vide”. On je svetlost koja zaslepljuje!? Znate li na koliko mesta u Novom zavetu ćete naći isti narativ? Na primer, Sv. Pavle je u momentu kada mu se javio Isus, bio zaslepljen jakom svetlošću, toliko da su njegovi prijatelji morali da ga vode sve do Damaska.
 
Razmislite, ako je njihova energija božanska, zbog čega se obuka za iscelitelja plaća preko 1000e i tretmani su jako skupi? U ovakvim pričama se vrti ogroman kapital, zato na sajtu smeju da objave da leče rak, sidu, cerebralnu paralizu i slično i da ih niko ne sankcioniše.
 
Ovaj članak je zapravo 3 deo serijala "Struka i nestruka u svetu psihologije i terapije". Potražite na sajtu prethodna dva.
Smatram da se naukom treba boriti protiv laži i predrasuda, ali ukoliko ste vernik, korisno je analizirati učenja kakva su opisana u tekstu iznad i iz tog ugla. Zašto je rekonekcija new age vradžbina iz ugla Pravoslavlja možete pričitati na linku https://svetosavlje.org/rekonekcija-kao-novodobska-new-age-vradzbina/?pismo=lat.
 
Stanojević Stevan
 

Autor: Stanojević Stevan, 28.06.2019, 10:36:16

Kontakt