Humanitarne, neprofitne i besplatne aktivnosti maj-jun 2019.


 
U sredu, 29. maja, od 11:00 humanitarno predavanje “Muško-ženski odnosi u psihologiji različitih autora” u Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Leskovcu. Sav prihod biće doniran u humanitarne svrhe. Predavanje u trajanju od 2 sata vodi Stevan Stanojević iz Centra Psihonega.
 
Tribine na temu mentalnog zdravlja u Centrima za stručno usavršavanje zaposlenih u prosveti u Nišu i Leskovcu
Prva tribina “Veče mentalnog zdravlja - Vi pitate” održana je 08.05. u Regionalnom centru u Nišu. Izveštaj na http://www.rcnis.edu.rs/aktivnosti/3363-drz-n-ribin-v-c-n-ln-g-zdr-vlj-vi-pi
Naime, evidentno je da je potrebna podrška i prosvetnim radnicima i roditeljima kao bitnim elementima sistema mentalne zaštite mladih, ono što možemo da uradimo tim povodom je organizacija ovakvih skupova jednom mesečno. Sledeća tribina u Nišu je 13. juna (vode Stevan Stanoejvić i Predrag Mišić), a u Leskovcu 22. juna (vode Stevan Stanojević i Valentina Nikolić). Za obe tribine je potrebna još jedna osoba koja bi vodila.
 
Grupe podrške za osobe sa mentalnim smetnjama i roditelje dece sa autizmom. . U dogovoru sa udruženjima Valenca i GUPOAN, jednom nedeljno u prostoru Centra Psihonega biće sastanci sa elementima grupne terapije i podrške. Ovakve grupe su mnogima jedini besplatni vid psihološke pomoći.
 
Radionice za razvijanje empatije kod dece uzrasta 5-12 godina u okviru festivala PozitiNI, 01. juna od 10:30 do 15:00. Prijavljivanje je obavezno. Radionice vode Marija Perić, psiholog u predškolskoj ustanovi “Bambi” iz Paraćina i Stevan Stanojević iz Centra Psihonega. Roditeljima će ovom prilikom biti podeljeni edukativni pamfleti.
 
Fiše informacija o aktivnostima na sajtu www.psihonega.in.rs i www.facebook.com/psihonega
 
Ili putem mejla stevan86stanojevic@gmail.com i telefona 0694681292.

Autor: Stanojević Stevan, 19.05.2019, 17:17:34

Kontakt